Az én drága férjecském sajnos beteg. Elkapta az influenza.
Egy kis gyógyító finomságra vágyott és ez lett belőle az egész család nagy
örömére. 🙂
![]()  | 
| Szilvás gombóc | 
Hozzávalók: 
- 600 g hámozott burgonya
 - 150 g finomliszt
 - szilva befőtt
 - fahéj
 - kristálycukor
 - 150 g zsemlemorzsa
 - 3 ek. vaj
 
A burgonyát megfőzzük, majd burgonyatörőn átnyomjuk. Amikor
kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát egy
lisztezett lapon,  majd 10x10 cm-es
négyzetekre vágjuk. 
A négyzetekre helyezzük a szilvát (én 3 felet tettem rá),
majd megszórjuk ízlés szerint cukorral és fahéjjal.
Óvatosan gombócokat formálunk belőle, hogy ne bújjon ki a
szilva.
Egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A gombócokat lobogó vízben addig főzzük amíg fel nem jönnek a
víz tetejére, majd  megforgatjuk a
pirított zsemlemorzsában.
Porcukorral megszórva tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése