A párom néhány hete meglepett egy Pataki tállal. Első
örömömben ezt az ételt készítettem el benne és nem bántam meg. 😊
![]()  | 
| Zöldséges rizses csirkecomb Pataki tálban | 
Hozzávalók:
- 6 fél csirkecomb
 - 1 nagy fej vöröshagyma
 - 1 apró fej fokhagyma
 - 100g karalábé
 - 250g sárgarépa
 - 200g zellergumó
 - 150g zöldborsó
 - 150g zöldbab
 - 3 ek olíva olaj
 - 1 db paradicsom
 - 1 db tv paprika
 - 1 csokor petrezselyem
 - 1 csokor metélőhagyma
 - 3-4 ág kakukkfű
 - 1 bögre jázmin rizs (a bögre 200 ml-es)
 - 1,5 bögre húsleves (vagy alap lé, vagy vízben felforralt ételízesítő)
 - só, bors, őrölt kömény
 - kurkuma, grill fűszer
 
Minimum 30 percre vízbe áztatjuk a pataki tálat.
A csirkecombokat megmossuk és félbe vágjuk. Sózzuk,
borsozzuk és megszórjuk grillfűszerrel. (ha sózott grillfűszerünk van, akkor
nem kell megsózni).
Egy nagy lábasban kevés olíva olajon megpirítjuk az apróra
vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt
köménnyel és kurkumával.
Beletesszük a falatnyi darabokra vágott zöldségeket, a és a
zöld fűszereket. Kicsit főzzük amíg egy pici levet nem ereszt, aztán beletesszük
a rizst és a húslevest. Alaposan összekeverjük, beleöntjük a Pataki tálba és
rátesszük a befűszerezett csirkecombokat.
Ráhelyezzük a tálra a tetejét és hideg sütőbe tesszük. 180
fokon kb másfél órát sütjük. 20-25 percenként kivesszük belőle a csirkecombokat
és óvatosan átkeverjük a rizses zöldséget. Közben mindig kóstoljunk, hogy
nehogy kemény maradjon a rizs.
Ha már minden megpuhult, fedő nélkül megpirítjuk egy kicsit
a csirkecombokat.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése