Finom, gyors, kiadós és a család is szereti. Kell ennél több?🙂
|  | 
| Tejszínes-kukoricás csirkemell | 
Hozzávalók:
     • 3 ek olíva olaj 
     • 1 közepes fej vöröshagyma 
     • 2 gerezd fokhagyma 
     • 1 ek. ételízesítő 
     • 1/2 mk bors
     • 1 tk őrölt kömény 
     • 50 ml fehérbor 
     • 1 tk mustár 
     • 500 g csirkemell 
     • 1 ek. liszt
     • 100 ml víz 
     • 1 kis doboz csemege kukorica 
     • 2 ek. zellerzöld 
     • 250 ml főzőtejszín 
Elkészítés:
Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olíva olajat. Elkezdjük rajta dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt. 
Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a mustárt. Magas lángon fél percig forraljuk. 
Bele tesszük a kockára vágott csirkemellet, megszórjuk liszttel. Folyamatos keverés mellett kissé átpirítjuk. 
Felöntjük vízzel és addig főzzük amíg a hús meg nem puhul. 
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, majd a főzőtejszínt és az apróra vágott zellerzöldjét. 
Közepes lángon főzzük amíg a szósz be nem sűrűsödik. 
Nálunk most párolt rizs  volt hozzá, de tésztával is nagyon finom.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése