Leves rajongó lévén sokféle levest főztem már. Ez a savanyú leves az egyik kedvencem. Nem csak azért, mert nagyon finom, hanem azért is, mert gyorsan elkészül.
A savanyú levest többféle módon is elkeszíthetjük. Ez, amit most mutatok egy leegyszerűsített verzió, a rohanós hétköznapokra pont megfelelő. 🙂
Hozzávalók:
     • 1 ek olíva olaj 
     • 150 g csirkemell filé 
     • 3 gerezd fokhagyma
     • 250 g sárgarépa 
     • só, bors
     • 1 ek házi ételízesítő 
     • 3 ek Basmati rizs 
     • 750 ml víz 
     • 2 ek snidling 
     • 100 ml főzőtejszín
     • 1 ek citromlé 
Elkészítés:
Egy fazékban felhevítjük az olajat és elkezdjük benne sütni a falatnyi kockára vágott csirkemellet, sárgarépát és a reszelt fokhagymát. 
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ételízesítővel. 
Amikor a hús kifeheredett, az edénybe tesszük a rizst. Alaposan összekeverjük és felöntjük vízzel. 
A snidlinget apróra vágjuk és a leveshez adjuk. 
20-25 percig közepes lángon főzzük a levest. Időnként keverjük meg, hogy a rizs ne tudjon letapadni az edény aljára. 
A leveshez adjuk a főzőtejszínt, és forraljuk pár percig. 
A főzés végén lehúzzuk az edényt a tűzről, majd ízlés szerint adunk hozzá citromlevet. 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése