Ez a recept a diétám alkalmából készült. Valami halasra vágytam, de sütni nem volt kedvem.
Így erre a finom paprikás mártásra esett a választásom, ami meglepően jól passzol a halhoz.
Biztos, hogy máskor is elkészítem ezt a receptet, mert nem csak finom és egészséges, hanem 15 perc alatt elkészül. 🙂
Ez a recept most csak egy adagra szól, úgyhogy mindenki kedve szerint szorozza fel a hozzávalók mennyiségét.
     • 1 ek kókuszolaj 
     • 1 kisebb fej vöröshagyma 
     • 1/4 sárga kaliforniai paprika 
     • 1/4 piros kaliforniai paprika 
     • 1/4 zöld kaliforniai paprika 
     • 2 ek zöldséges ízesítésű paradicsompüré 
     • 1 tk házi ételízesítő 
     • 1 csipet őrölt feketebors 
     • 1-2 ek víz 
     • 100 g tőkehal filé (nálam fagyasztott)
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük a kókuszolajat és elkezdjük benne sütni a kockára vágott vöröshagymát. 
Amikor üveges lesz, hozzáadjuk a darabokra vágott paprikákat és pár percig együtt sütjük őket.
Ételízesítővel és borssal ízesítjük. 
Beletesszük a paradicsompürét és egy pici vizet. 
Amikor felforrt, bele helyezzük a halat. Én fagyott állapotában tettem a mártásba, így még engedett nedvességet. Ha friss hallal dolgozunk, akkor kicsivel több vizet kell a mártásunkhoz adni.
Addig rotyogtatjuk az ételt, amíg a hal megpuhul, és a mártás besűrűsödik. Ez nem több 10 percnél. Ha sokalljuk alatta a nedvességet, a lángot magasabbra véve el tudjuk forralni. Fontos, hogy főzés közben ne kevergessük, inkább rázogassuk az edényt.  Így nem fog összetörni a hal.
Tetszőleges körettel, ízlés szerint pár szem olíva bogyóval tálalhatjuk. 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése