Volt egy doboz túró a hűtőben, amit eredetileg körözöttnek szántam. Ahogy teltek a napok, elszállt az ihletem, úgyhogy nem készült el a körözött. 🤷🏼♀️
A férjemnek viszont akut édesség ehetnéke támadt, de vigyázva a vonalaira, nem akart sütit enni. 😁
Így egy kis keresgélés után rátaláltam erre a receptre, amit mindenkinek jó szívvel merek ajánlani.
Könnyű, finom, egyszerű elkészíteni és még diétázók is fogyaszthatják.
Kell ennél több? 🙂
Hozzávalók:
A gombóchoz:
     • 250 g tehéntúró 
     • 60 g teljes kiőrlésű lisztből készült vajas keksz
     • 1 tojás 
     • 1 csipet só 
     • 50 g Eritrit (természetesen ízlés szerint változtatható)
     • 1/2 citrom reszelt héja 
Az öntethez:
     • 300 g tejföl 
     • 2 ek citromlé 
     • 1 tojás 
     • 1 tk vanília kivonat
     • 20 g Eritrit 
Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojássárgáját, az Eritritet, és a citromhéjat. 
Egy villával alaposan összetörjük. 
A kekszet aprító gépbe tesszük, összetörjük, majd a túróhoz keverjük. 
A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a túrós masszába forgatjuk. 
A masszából gombócokat formázunk és egy magasabb falú hőálló tálba tesszük. Nekem ebből a mennyiségből 6 közepes gombóc lett.
Az öntethez valókat egy habverő segítségével összekeverjük, majd rá öntjük a gombócokra.
Előmelegített,  hőlégkeveréses 170°C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. 
Tálaláskor díszítés gyanánt megszórjuk egy kevés por állagú Eritrittel.
A receptet a Gastrohobbi oldalán találtam. (Ezer hála érte! 🙂) 
A mennyiségeket a saját ízlésünk szerint változtattam. 
Az eredeti receptet itt találjátok:
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése