Ez a frissítő, könnyű süti egy igazi finomság, ami magában rejti a nyár ízét.
Jó tulajdonsága, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt, és igazából csak a hűtési idő, ami kicsit hosszabb.
Aki szereti a gyümölcsös sütiket annak jó szívvel ajánlom ezt az édességet, garantálom, hogy nem fog csalódni. 😊
Hozzávalók:
     • 20 db babapiskóta 
     • kb. 250 ml tej
Az epres réteghez:
     • 450 g eper
     • 1-2 ek kristálycukor 
     • 50 ml víz 
     • 10 db zselatin lap (ha van, piros legyen)
A vaníliás krémhez:
     • 1 l tej
     • 3 csomag vaníliás pudingpor 
     • 20 db édesítő tabletta (ízlés szerint kristálycukorral is helyettesíthető)
     • pár csepp vanília kivonat 
     • 100 g vaj
A tetejére:
     • 400 ml habtejszín 
     • 1 mk por Eritrit (porcukor is lehet)
     • 2 csomag habfixáló 
     • reszelt csokoládé 
Elkészítés:
A babapiskótákat megforgatjuk a tejben, majd egy 24 x 24 cm-es kapcsos formába sorakoztatjuk őket. 
Jó szorosan fektessük le őket, nem baj ha picit összenyomódnak.
Az epret egy késes aprítóba tesszük a vízzel együtt, és pépesre daráljuk. 
A zselatin lapokat vízbe áztatjuk.
Az eper pépből kiveszünk egy fél csészényit és fél percre a mikróba tesszük. 
Az alaposan kinyomkodott zselatin lapokat csomómentesre keverjük a felmelegített eper péppel, majd visszaöntjük a többi eperhez.
Amikor az eper teljesen kihűlt, ráöntjük a babapiskóta tetejére és dermedésig hűtőbe tesszük. (Ez kb. 1-2 óra) 
Ezután elkészítjük a vaníliás krémet. 
A tejet felmelegítjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a pudingport. Folyamatosan kevergetve készre főzzük. 
A forró pudingba keverjük a vajat és a vanília aromát, majd félretesszük kihűlni. 
Ezután a pudingot az epres rétegre tesszük és tovább hűtjük a süteményt. (Kb. 1 óra)
A tejszinhabot kemény habbá verjük az édesítővel és a habfixálóval, majd a süti tetejére simítjuk. 
Csokit reszelünk rá és fogyaszthatjuk.







 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése