Ha nyár, akkor cseresznye! 🙂
Nálunk nagyon nagy kedvenc ez a finom gyümölcs, bármilyen formában és mennyiségben jöhet. Legyen az leves, sütemény, poharas desszert, vagy akár egy finom mártás húsok mellé, a mi családunk bármikor vevő rá.
Most egy joghurtos pitét készítettem belőle, ami pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók:
     • 500 g magozott cseresznye 
A tésztához:
     • 3 db tojás 
     • 1 csipet só 
     • 180 g kristálycukor 
     • 120 ml olaj
     • 285 g natúr joghurt 
     • 300 g liszt
     • 1 csomag sütőpor 
A tetejére:
     • ízlés szerint porcukor 
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. 
A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. 
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Ezt is jól elkeverjük. 
A lisztet és a sütőport is a joghurtos keverékhez adjuk, ezt is alaposan összekeverjük. 
A végén beleforgatjuk a tojásfehérjét. 
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. A tepsi mérete: 35x23 cm és 7 cm magas.
(Ha valaki nem kedveli a sütőpapírral való sütést, nyugodtan kivajazhatja és megszórhatja liszttel a tepsit.)
A tészta tetejére szórjuk a cseresznyét úgy,  hogy mindenhova szépen jusson.
Előmelegített 180°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 
Amikor már kihűlt, megszórjuk porcukorral. 

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése