A kislányom ma főzni szeretett volna, így ezt az egyszerű, de annál finomabb csirkenyársat készítettük el.
Fontos volt, hogy sült krumpli legyen hozzá, mert ki akarta próbálni a vadiúj krumpli hámozóját, amit a tegnap délelőtti bevásárláskor vetetett. 🙂
Egy 9 éves háziasszonynak legyen saját krumpli hámozója, na! 😅
Hozzávalók:
     • 400 g csirkemell filé 
     • 2 ek olíva olaj a sütéshez 
A páchoz:
     • 1 ek házi ételízesítő 
     • ízlés szerint őrölt feketebors 
     • 2-3 ek barbecue szósz 
     • 1 tk fokhagymapor 
Elkészítés:
A csirkemellet kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk. 
Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, majd összeforgatjuk a csirkemellel.
Minimum 1 órát hagyjuk pihennni. 
A  bepácolt húscsíkokat "hullámosan" nyársakra húzzuk. 
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és szép egyenletesen megsütjük. 
Természetesen grillen is lehet sütni. 
Én most sütőben sült burgonyával és vegyes salátával tálaltam. 

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése