Ez a süti egy igazi csemege a puha kakaós tésztájával és a csupa csoki krémjével.
Elkészíthető tortának is, akár szülinapra is tökéletesen megfelel. Felturbózhatjuk tejszínhabbal is, de anélkül is megállja a helyét.
Nálunk most Advent első vasárnapjára készült. 🙂🕯
Hozzávalók:
A piskótához:
     • 3 db tojás 
     • 1 csipet só 
     • 250 g kristálycukor 
     • 10 g vaníliás cukor 
     • 200 g tejföl 
     • 80 g puha vaj
     • 250 g liszt
     • 15 g kakaópor 
     • 1 csomag sütőpor 
     • 2 ek vaj és 3 ek zsemlemorzsa a sütőforma kikenéséhez 
A krémhez:
     • 1000 ml tej
     • 2 csomag csokoládés pudingpor 
     • 1 csomag vaníliás pudingpor 
     • 80 g cukor  (vagy ízlés szerint)
     • 100 g vaj
     • 100 g étcsokoládé 
A tetejére:
     • 1-2 ek porcukor 
Elkészítés:
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.
A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. 
A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 
A cukros keverékhez adjuk a puha vajat és a tejfölt, majd alaposan kikeverjük. 
Beletesszük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd összekeverjük. 
Ezután bele forgatjuk a felvert tojásfehérjét. 
Egy sütőformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és bele öntjük a sütimasszát.
Én egy 24x24 cm-es négyszögletű kapcsos sütőformát használtam. 
Előmelegített 175-180 °C-os sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 
A piskótát teljesen kihűtjük. 
A krémhez egy edényben tesszük a tejet, hozzáadjuk a pudingport és a cukrot.
Folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük. Lehúzzuk a tűzről és bele keverjük a vajat és a csokit.
A krémet langyosra hűtjük. 
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. 
A legfelső lap lesz a süti alja, amit vissza teszünk a sütő formába vágott felülettel fölfelé. Erre rákenjük a krém felét. Jön a piskóta középső része, majd a krém másik fele. 
Ezután rátesszük az utolsó lapot, vágott felülettel lefelé. Így szép egyenletes lesz a süteményünk teteje, mivel a piskóta egyenes alja kerül felülre. 
Minimum 4 órára hűtőbe tesszük a sütit dermedni, majd fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral. Aki szeretne, tehet rá tejszínhabot is. Rontani nem fog rajta. 🙂


 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése