Mivel nyakunkon a farsangi szezon, ideje fánkot sütni! 🙂
Viszont ha nincs idő az élesztős verzióra, akkor itt van egy 20 perc alatt elkészíthető recept.
Ez sütőporral készül, így nincs kelesztési idő, tehát azonnal hozzá láthatunk a sütéshez.
Próbáljátok ki! Mi imádjuk. 😊
Hozzávalók:
A tésztához:
     • 300 g natúr joghurt 
     • 1 tojás 
     • 1 tojássárgája 
     • 1 kk. rumaroma
     • 1/2 citrom leve
     • 30 g kristálycukor 
     • 1 cs vaníliás cukor 
     • 1/2 cs sütőpor 
     • 250 g liszt
     • 1 csipet só 
A sütéshez:
     • 500 ml olaj
A szóráshoz:
     • 75 g porcukor
     • ízlés szerint fahéj 
Elkészítés:
Egy edényben összekeverjük a porcukrot a fahéjjal, majd félre tesszük. 
Egy tálban egy habverő vagy robotgép segítségével összekeverjük a joghurtot, a tojásokat, a rumaromát és a citromlevet.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrokat és a sót, majd a nedves keverékhez adjuk.
Az egészet csomómentesre keverjük. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.
Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olajat. Amikor forró, a tűzhelyet közepes lángra állítjuk. 
Kb. pingpong labda nagyságú gombócokat veszünk ki a masszából, és az olajba tesszük. 
Én fagyi adagoló kanalat használtam, amit kb. a feléig tettem tésztával. 
Ne tegyünk túl sok masszát egyszerre az edénybe, mert a fánkok sütés közben meg fognak nőni. 
Mindkét oldalát pirosas barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Még melegen megforgatjuk a fahéjas porcukorban és ha langyosra hűlt, fogyaszthatjuk. 





 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése