Mára egy kis tavaszváró levest készítettem, mert nálunk még mindig nem akar melegedni az idő.
Jó sok zöldség és finom májgaluska került bele, és az utolsó cseppig el is fogyott. 😊
Hozzávalók:
A májgaluskához:
     • 300 g csirkemáj elkaparva, vagy kissé darabosra turmixolva 
     • 1 csapott tk só 
     • 5 ek őrölt zabpehely 
     • 1 tk majoránna 
     • 1 db tojás 
     • 2 ek aprított petrezselyemzöld 
     • csipet őrölt feketebors 
     • 1 gerezd zúzott fokhagyma 
A leveshez:
     • 1 ek olíva olaj 
     • 2 db félkarikára vágott sárgarépa 
     • 1 db félkarikára vágott fehérrépa 
     • 1/4  fej apró kockára vágott zeller
     • 150 g apró csiperke gomba szeletelve 
     • 150 g zöldborsó (fagyasztott)
     • 4 db tyúkhúsleves alap zselé, vagy ízlés szerint só és őrölt feketebors (Én erőteljesebb húsleves ízt szerettem volna, ezért használtam leves alapot.)
     • 2 liter víz 
Elkészítés:
A májgaluska hozzávalóit összekeverjük egy tálban és 30 percig állni hagyjuk. 
A leveshez egy fazékba tesszük az olajat és elkezdjük dinsztelni rajta a zöldségeket. 
Beletesszük a levesalap zselét, majd felöntjük vízzel. Ha nem akarunk levesalapot használni, akkor sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.
A végén egy kiskanállal a levesbe szaggatjuk a májgaluskát, majd még további 5-6 percig főzzük. 
Tálaláskor tehetünk a levesbe valamilyen apró szemű tésztát is, azzal még finomabb. 🙂

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése