Ez anyukám isteni
receptje. A tésztája egyszerűen fenséges, és még több nap múlva is ugyanolyan
ízletes, mint frissen (persze ha marad belőle) . A tésztát bármilyen
töltelékkel készíthetjük. Nálunk volt már meggyes, diós, mákos, szilvás,
barackos... stb. és mindig nagyon finom volt. Készítettem már két kinyújtott
lappal, de ráccsal a tetején is mutatós. Jelen esetben nem a szépséget kell
nézni! 🙂  Nem sikerült valami fényesen a
fotó, mert az utolsó darabokat sikerült gyorsan lekapnom. 🙂
![]()  | 
| Almás sütemény | 
Hozzávalók:
A tésztához:
- 450 g liszt
 - 250 g vaj (picit olvasztva)
 - 150g kristálycukor
 - 1 tojás
 - 1 csomag sütőpor
 - 50 ml tej vagy citromlé (csak akkor kell, ha túl száraznak érezzük a tésztát, amúgy elhagyható. Nekem legtöbbször nem kell, de liszt függő.)
 
- kb. 1,5 kg alma
 - ízlés szerint cukor, fahéj
 - búzadara
 
A tésztához való
alapanyagokból tésztát gyúrunk, 2 részre osztjuk és kinyújtjuk. 
Az egyik
kinyújtott lapot vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük, és megszórjuk
búzadarával.  
Az almát
megtisztítjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Magas hőfokon dinszteljük egy
lábasban a hozzáadott cukorral és fahéjjal. 
Mikor nagyjából kihűlt,
rákanalazzuk a tésztára, majd megint megszórjuk búzadarával és befedjük a másik
tésztával. 
Villával megszurkáljuk, majd 180 fokon kb. fél órát sütjük.
Ízlés szerint
szórhatunk a kész süteményre porcukrot.

Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésNagyon szívesen. 🙂
Törlés