A nokedli az egyik kedvenc köretem. Pörkölttel, lecsóval, valamilyen szaftos hússal, de akár csak tojásosan egy kis szalonnával egyszerűen mennyei.😋
Megmondom őszintén, hogy amikor kezdőként néhányszor elkészítettem, szörnyűre sikerült. Volt, hogy ragacsos lett, de olyan is, hogy lőni lehetett volna vele. 😆 Aztán ki kísérleteztem ezt a receptet, ami nálunk a favorit.
Ez a mennyiség több napra szokott készülni, úgyhogy aki nem akar nagy mennyiséget, az nyugodtan felezze le.
|  | 
| Nokedli | 
Hozzávalók:
     • 1000 g liszt 
     • 4 db tojás (nálam jó nagyok voltak)
     • 2 tk só 
     • 550 ml víz (a víz mennyisége kicsit eltérhet, függ a tojások nagyságától és a liszt minőségétől)
     • 3-4 ek sertészsír 
Elkészítés:
Egy nagy fazékban vizet forralunk. 
A hozzávalókat csomómentesre keverjük. 
A masszát egy nokedli szaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. A bevállalósak csinalhatják deszkáról egy késsel. Személy szerint nincs az az isten, hogy én ezt a mennyiséget deszkáról szaggassam! 😂🙈
A nokedli akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére. Én még kb. fél percig hagyni szoktam a víz tetején úszkálni.
A zsírt egy nagy tálba tesszük. Egy szűrő segítségével kiszedjük a vízből a kész nokedlit és a zsírra tesszük. Jól összekeverjük. A zsír egyrészt ízletesebbé teszi, másrészt meg akadályozza, hogy a nokedli szemek össze tapadjanak. 
Melegen tálaljuk. 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése