Ebben az ételben minden benne van amit szeretek. A nyerő hármas: paradicsom, tészta, parmezán. 👌🙂
Az már csak hab a tortán, hogy pillanatok alatt elkészül és végtelenül egyszerű.
A szósz tetszés szerint variálható. Tehetünk bele húst, gombát, zöldségeket, halat. Bármit amit szeretünk. 🙂
|  | 
| Paradicsomos spagetti | 
Hozzávalók:
     • 500 g spagetti tészta 
     • 3 ek olíva olaj 
     • 2 fej vöröshagyma 
     • 4 gerezd fokhagyma 
     • só, bors
     • 1 tk őrölt kömény 
     • 1 púpozott ek oregánó 
     • 1 ek mustár 
     • 50 ml fehérbor 
     • 1 kis doboz sűrített paradicsom 
     • 500 g passzírozott paradicsom 
     • 50 ml tej
     • 250g főzőtejszín 
     • 2 ek apróra vágott zeller levél (elhagyható, de nagyon jó ízt ad. Bazsalikommal helyettesíthető)
     • ízlés szerint cukor (én 2 ek folyékony édesítőt tettem bele)
Elkészítés: 
Egy fazékban vizet forralunk, alaposan megsózzuk. Én tettem bele egy pici olajat is. A tésztát készre főzzük. 
Amíg a tészta készül, egy magas falú edényben felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. 
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.
Hozzáadjuk a mustárt és a fehérbort, majd pár percig forraljuk, amíg az alkohol elpárolog. 
Beletesszük a sűrített paradicsomot és a passzírozott paradicsomot, majd alacsony lángon kb 10 percig főzzük. Ha túl sűrű a szósz, tegyünk bele egy kevés tejet. Ízlés szerint édesíthetjük.
A végén bele öntjük a tejszínt és bele szórjuk a zeller levelet. Pár percig még főzzük. 
Amikor a tészta is elkészült, össze keverjük a szósszal. Nálam mindig jó sok szósz kerül a tésztára. Ha valaki kevesebbel szereti, nyugodtan vegyen el a szószból. 
Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal, és egy kevés zeller levéllel vagy bazsalikommal. 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése