Ez egy egyszerűen elkészíthető, de mégis különleges fogás. Akár egy hétvégi családi ebédre, vagy valamilyen ünnepre jó ötlet lehet. A háziasszonynak nem kell órákat a konyhában ácsorogni,és a család is boldog mert finomat kap enni. 🙂
Akár egy szénhidrát csökkentett diétába is belefér valamilyen salátával, vagy párolt zöldséggel. Én most egy kis gombás sült cukkinit és bulgurt ettem hozzá.
Hozzávalók:
     • 400 g csirkemell
     • só,  bors, fokhagymapor 
     • 2 tojás 
     • 2 marék apróra reszelt parmezán 
     • kb. 2-3 ek olíva olaj 
Elkészítés:
A csirkemellet hosszában, félbe vágjuk úgy,  hogy két szép nagy szeletet kapjunk belőle. 
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. 
A szeleteket először felvert tojásba, majd a reszelt parmezánba forgatjuk.
Egy sütőtálat (lehetőleg tapadás gátlós) beolajozunk. Én olaj spray-t használtam, így könnyebb volt.
A hús szeleteket a sütőtálba fektetjük, majd a tetejüket is vékonyan lefújjuk olajjal. 
Előmelegített hőlégkeveréses 200°C-os sütőben, minél magasabbra helyezett rácson sütjük 25-30 percig. Félidőben a húsokat megfordítjuk!!!
Azért nem írtam pontos sütési időt, mert minden sütő más. Az a lényeg, hogy a húsok mindkét oldala szép aranybarna legyen. 
Érdemes sütés után azonnal, frissen elfogyasztani. Később szárazabb lehet. 

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése