A cukkini az egyik kedvenc alapanyagom. Nem csak azért, mert finom ételeket lehet belőle készíteni, hanem azért is, mert büntetlenül ehető. 🙂
Minimális kalória és szénhidrát tartalmának köszönhetően diétázók is bátran fogyaszthatják. Nem beszélve arról, hogy még egészséges is.
Ezt a töltött cukkini receptet gyakran készítem, mert nagyon szeretem. Ami pedig a legfontosabb: a Kislányom is megeszi! 🙂 Általában kézzel-lábbal tiltakozik a cukkini ellen, de ezt az ételt jóízűen fogyasztja.
Hozzávalók:
     • 1 db közepes cukkini (300 g)
     • 1 tk kókuszolaj 
     • 1 kisebb fej vöröshagyma 
     • 1 gerezd fokhagyma 
     • 125 g csirkemell filé 
     • 1 tk paradicsompüré 
     • ízlés szerint só, bors 
     • 100 g párolt rizs 
     • 35 g reszelt sajt
     • 2 ek paradicsom szósz (elhagyható)
Elkészítés:
A cukkinit hosszában félbe vágjuk, majd kivájjuk a belsejét. A magos részt kidobjuk, a többi kivágott darabot apróra szeleteljük. 
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne sütni az apró kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát, csirkemellet és a cukkini belsőt. 
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paradicsompürét. 
Folyamatosan kevergetve átpirítjuk. 
Amikor elpárolgott a leve, hozzákeverjük a párolt rizst. 
A kivájt cukkiniket egy tepsibe tesszük. Én tettem bele 1-1 evőkanál Sambal Oelek-et. Ez egy csípős paprikás krém, én imádom. Aki nem szereti, tegyen bele paradicsom szószt, de az sem baj, ha semmit nem teszünk bele.
A cukkini "hajókba" kanalazzuk a tölteléket, majd megszórjuk reszelt sajttal. 
Előmelegített hőlégkeveréses 180°C -os sütőben 20 percig sütjük. 






 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése