Egy kis paradicsomos finomságra vágyott a család, de nem a szokásos fogásokra.
Volt pulykamell a hűtőben, meg egy kis tejszín, így gondoltam össze kombinálom őket a jól bevált paradicsomos alapommal.
Ez lett belőle. 🙂
| Tejszínes-paradicsomos pulykamell | 
Hozzávalók:
     • 650 g pulykamell filé 
     • só, bors a hús befűszerezéséhez
A mártáshoz:
     • 3 ek olíva olaj
     • 2 közepes fej vöröshagyma 
     • 3 gerezd fokhagyma 
     • 1 ek házi ételízesítő 
     • 1 ek morzsolt oregánó 
     • 100 ml fehérbor 
     • 3 ek zöldséges paradicsompüré 
     • 500 g passzírozott paradicsom 
     • 330 ml tejszín 
     • 1-2 ek zellerzöld 
     • 1 ek kristálycukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A pulykamellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. 
Egy nagy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. 
Megszórjuk ételízesítővel és oregánóval, majd üvegesre pirítjuk. 
A hagymákhoz öntjük a fehérbort, majd egy percig forraljuk. 
A paradicsompürét és a passzírozott paradicsomot szintén a hagymákhoz adjuk, alposan összekeverjük és alacsony lángon 1-2 percig főzzük. 
Ezután hozzáöntjük a tejszínt és azt is belekeverjük. Hozzáadjuk a zellerzöldet és egy kis cukrot. 
A hússzeleteket a mártásba tesszük és közepes lángon addig főzzük amíg a hús meg nem puhul. 
Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk, én most rizst készítettem hozzá. Jól passzol még hozzá a tészta, vagy akár a burgonya gombóc is. 
Tálaláskor reszelhetünk rá egy kis parmezánt, nagyon jó ízt ad neki. 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése