Már egy ideje valami finom sütire vágytam, de a diétám miatt meg kell gondolnom, hogy mit engedélyezek magamnak. Valami olyasmit akartam készíteni, amiből meg tudok enni úgy egy adagot, hogy nem okoz túl nagy lelkiismeret furdalást. 🙂
Így született meg ez a süti, ami cukormentes, fehér liszt mentes és nagyon finom. 🙂
| Diós krémes (fehér liszt és cukormentes) | 
Hozzávalók:
A piskótához:
     • 2 tojás 
     • 1 csipet só 
     • 120 g Eritrit 
     • 100 g tejföl 
     • 40 g puha vaj
     • 80 g teljes kiőrlésű búzaliszt
     • 80 g darált dió 
     • 1 csomag sütőpor 
A tepsi kikenéséhez:
     • 1 ek vaj
     • 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
A vaníliás krémhez:
     • 700 ml tej
     • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
     • 15 szem édesítő tabletta 
     • 130 g vaj
A habhoz:
     • 400 ml habtejszín 
     • 1 tk Eritrit 
     • 1 csomag habfixáló 
A díszítéshez:
     • 2-3 ek étcsokoládé reszelék (ez lecserélhető darált dióra is )
Elkészítés:  
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. 
A sárgáját habosra keverjük az Eritrittel, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Ezekkel is kikeverjük. 
Beletesszük a lisztet, a sütőport és a diót, majd összekeverjük. 
A lisztes keverékbe forgatjuk a felvert tojásfehérjét. 
Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk liszttel. Ebbe simítjuk a masszát. 
Nálam a tepsi mérete 28x19 cm és 7 cm magas. 
180°C-os előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez egy lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt és a pudingport, majd sűrű pudingot főzünk belőle. 
Amikor elkészült, egy habverő segítségével a forró pudingba keverjük a vajat. Félre tesszük kihűlni. 
A kihűlt piskótára simítjuk a pudingos krémet, majd pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
Amikor alaposan lehűlt a süti, felverjük a tejszínt a habfixálóval és az édesítővel. 
A habot szépen eloszlatjuk a süti tetején, majd csokit reszelünk rá. 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése