Hűtő ürítés alkalmából született ez a recept, ami igazán ízletesre sikerült.
Aránylag gyorsan elkészül, és nagyon laktató. Aki szereti a karfiolos ételeket, az mindenképp próbálja ki! 🙂
|  | 
| Csőben sült burgonyás-húsos karfiol | 
Hozzávalók:
     • 1 ek kókuszolaj (bármilyen más zsiradékkal lecserélhető)
     • 1 nagy fej lilahagyma (lehet vörös is, én imádom a lilát)
     • 3 gerezd fokhagyma 
     • 1 ek házi ételízesítő (vagy só, amiből kevesebb kell)
     • 1 csipet őrölt feketebors 
     • 1 mk őrölt kömény 
     • 250 g pulykamell (más hús is lehet, nekem ez volt itthon)
     • 300-350 g Hollandi vagy Besamel mártás (én most kész Hollandit használtam)
     • 400 g burgonya 
     • 1 közepes fej karfiol 
     • 1-2 ek aprított metélőhagyma 
     • 135 g reszelt sajt
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük. Figyeljünk oda, hogy ne főzzük túl!
A burgonyát megpucoljuk és felkarikázzuk kb. 3 mm vastagra. Sós vízben megfőzzük. Ezt se főzzük túl!
A zsiradékon elkezdjük dinsztelni a csíkokra vágott lilahagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk ételízesítővel, borssal és őrölt köménnyel.
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst és egy kevés víz hozzáadásával készre főzzük.
A vége felé bele keverjük a választott mártást és forralunk rajta egyet. Bele szórjuk a metélőhagymát is.
Előveszünk egy hőálló tálat. Az aljába teszünk egy kevés szaftot a hús alól. 
Erre ráhelyezzük a burgonyakarikákat.
A burgonyára jön a hús, de próbáljuk a mártás nagy részét az edényben hagyni, mert azzal öntjük majd le az egészet. 
Ezután következik a karfiol, majd a félretett hús mártás.
A tetejére reszelt sajtot szórunk. 
Előmelegített hőlégkeveréses 200°C- os sütőben kb. 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése