A minap nagyobb mennyiségű kaliforniai paprikához jutottam, de már nem győztük enni. Így gondoltam megpróbálok belőle egy finom tésztaszószt készíteni, mert nálunk a tészta mindig nyerő.
A szósz igazán ízletesre sikeredett, amihez spagettit adtam. Ez így magában is megállja a helyét, de most a kislányom kedvéért készítem mellé kis garnéla nyársakat, aminek nagyon örült. 🙂
Ha valakinek (hasonlóan az én lányomhoz) nehezen eszi a gyerkőc a zöldséget, egy ilyen tésztaszószba csempészve gond nélkül lecsúszik. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
     • 4 db piros kaliforniai paprika 
     • 3 db lilahagyma 
     • 3 gerezd fokhagyma 
     • kb. 2 ek olíva olaj 
     • 200 g passzírozott paradicsom 
     • 30 g zöldséges ízesítésű paradicsompüré 
     • 250 ml főzőtejszín 
     • ízlés szerint só, őrölt feketebors
     • 2 ek apróra vágott zellerzöld 
     • néhány levél apróra vágott friss bazsalikom 
     • 500 g száraz spagetti tészta 
A garnélához:
     • 150 g garnéla 
     • ízlés szerint só, őrölt feketebors 
     • 1-2 ek olíva olaj
Elkészítés:
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. 
A paprikákat félbe vágjuk, magházukat eltávolítjuk. A lilahagymákat szintén félbe vágjuk és egy réteg héjat rajta hagyunk. A fokhagyma gerezdeket is a héjukban hagyjuk.
A zöldségeket olívaolaj spray-vel lefújjuk, és vágással lefelé a tepsibe helyezzük. (Ha nincs spray, egy ecsettel vékonyan lekenjük.)
Előmelegített 180°C-os hőlégkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük. 
Amíg sülnek a zöldségek, sós vízben megfőzzük a tésztát. 
Amikor megsültek a zöldségek, eltávolítjuk róluk a héjat, és késes aprítóban pépesre daráljuk. 
Egy edénybe tesszük a paprikás pépet. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk.
Beleöntjük a főzőtejszínt és pár perc alatt készre főzzük. 
A végén adjuk hozzá a zellerzöldet és a bazsalikomot, ezekkel is rottyantunk rajta egyet. 
A szószhoz keverjük a tésztát. Így magában is nagyon finom, de a garnéla sem rontja el. 🙂
A rákokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. 
Minden darabot kisebb nyársra húzunk. 
Egy serpenyőben kevés olíva olajat hevítünk és megsütjük rajta a rákokat. 
A nyársakat a paprikaszószos spagetti tetejére helyezzük, és fogyaszthatjuk is. 
Díszítésként bazsalikomot használhatunk. 







 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése