A minap rántott húst sütöttem, és valami csoda folytán 3 szép nagy szelet megmaradt.
Mivel ételt nem dobunk ki, így elgondolkodtam, hogy miképp tudnám másnap felfrissiteni ezt a 3 darab husit.
Aztán eszembe jutott, hogy még a konyha felújítás alatt, amikor képtelenség volt főzni, ebédet rendeltünk. Ekkor evett a párom egy Hawai Schnitzel-t, vagyis hawai rántott húst, ami mindenkinek nagyon ízlett. 
Itt Németországban szinte minden étteremben lehet kapni olyan rántott, vagy ritkán natúr húst, ami valamilyen feltéttel és sajttal be van sütve. A neve: Überbackene Schnitzel
Gombával, sonkával, sült paprikával, lecsóval, különféle zöldségekkel és még ki tudja hány ízesítéssel kapható. Az a közös bennük, hogy mindegyik tetejére sajt kerül és ezt sütőben rápirítják a húsra. 
Szóval gondoltam egyet, és a családdal való egyeztetés után erre a Hawai Schnitzel-re esett a választásom. 
Aki teheti próbálja ki, mert eszméletlenül finom! 
|  | 
| Hawai rántott szelet
 | 
Hozzávalók:
A rántott húshoz:
     • 3 szelet sertés karaj (vagy bármilyen más hús, amit rántva szeretünk)
     • ízlés szerint só, bors 
     • 2 tojás 
     • 3 ek liszt
     • 4-5 ek zsemlemorzsa 
     • olaj a sütéshez 
A mártáshoz:
     • 1 tk olaj 
     • 200 g gépsonka 
     • 200 g darabolt, saját levében eltett ananász (vagy cukrozott, ki hogy szereti)
     • 250 g főzőtejszín (7 %-os)
     • 2 ek natúr krémsajt (pl. Philadelphia)
     • csipet só, bors
     • 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld 
A tetejére:
     • 75 g reszelt sajt
Elkészítés:
A hús szeleteket enyhén kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
A szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa), majd olajban aranybarnára sütjük. 
Amikor elkészült, a rántott húsokat egymás mellé fektetjük egy hőálló tálban.
A mártáshoz egy leheletnyi olajon kissé megpirítjuk a kis kockákra vágott sonkát. 
Hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt, majd lassú tűzön addig forraljuk, amíg kissé be nem sűrűsödik. Pici sót és borsot adunk hozzá. 
Ezután beletesszük az ananász darabokat, és ezzel is rottyantunk rajta egyet. 
A végén adjuk hozzá a petrezselyemzöldet. 
A kész mártást a húsok tetejére halmozzuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 
Előmelegített 200°C-os hőlégkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szép színt kapott. 
Párolt rizzsel vagy sült krumplival tálalhatjuk. 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése