Nálunk ma van az őszi szünet utáni első tanítási nap. Ilyenkor mindig olyasmit készítek, amit a kislányom nem szeret, hiszen olyasmit a szünet alatt nem főzök. Ma pedig már az iskolában ebédel, úgyhogy készülhet a "mumus " ebéd. 😄
Ma a spenótra esett a választásom, amit a lányommal nem etetek meg, viszont a férjemmel imádjuk.
A szokásos spenót-főtt krumpli-tükörtojás kombóhoz ma nem volt kedvem, így egy csőben sült változatát készítettem el.
Hozzávalók (2 személyre):
     • 5 db nagyobb burgonya
     • 1 tk olíva olaj 
     • 150 g fagyasztott spenót 
     • 150 ml főzőtejszín 
     • 2 gerezd fokhagyma 
     • só, bors ízlés szerint 
     • 2 marék reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát cikkekre vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Nem kell túl puhára, ha bele megy a kés hegye, akkor már jó. 
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd megfuttatjuk rajta a spenótot. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a főzőtejszínt, majd alacsony lángon rotyogtatva pár perc alatt összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
A főtt burgonyát egy hőálló tálba tesszük. Ráöntjük a spenótot, majd megszórjuk reszelt sajttal. 
Előmelegített 220°C- os sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. 

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése