Férjem kedvence a sült pulyka, rendszeresen készítem a kedvéért. Régebben csak Karácsonykor sütöttünk pulykát, ma viszont már többször az asztalra kerül.
Igaz, év közben nem egész pulyka sül, hanem csak valamelyik húsosabb alkatrésze, de így is imádjuk. 🙂
Készíthetjük a hagymás burgonya nélkül is, de ezúttal úgy voltam vele, hogy egy füst alatt letudom a köretet is.
|  | 
| Sült pulykacomb | 
Hozzávalók:
     • 1 nagy pulyka felső comb
     • 3-4 ek olíva olaj 
     • ízlés szerint só, őrölt feketebors
     • néhány csipet grill fűszer 
     • 4-5 szem közepes burgonya 
     • 1 közepes fej vöröshagyma 
     • 1 közepes fej lilahagyma 
     • 5 gerezd fokhagyma 
Elkészítés:
Egy magasabb falú sütőtálat kikenünk olíva olajjal. 
A pulyka combot sózzuk, borsozzuk  és megszórjuk egy leheletnyi grill fűszerrel. A hús tetejét lekenjük olíva olajjal. 
A burgonyát cikkekre, a hagymákat karikára szeleteljük. Egy tálba tesszük és megsózzuk grill fűszerrel, majd adunk hozzá 1-2 ek olíva olajat. 
A hagymás burgonyát a hús köré rendezzük, majd lefedjük a sütő tálat. Én egy fedeles jénait használtam, de egy sima magasabb falú tepsi is jó. 
Előmelegített 200°C-os sütőben 60-90 percet sütjük. A sütési idő a hús nagyságától függ. 
Ezután levesszük róla a fedelet, és még 20-25 percig pirítjuk. Akinek van hőlégkeveréses fokozat a sütőjén, az nyugodtan hasznalhatja a lepirításhoz.
Ha szép aranybarna színt kapott a hús, kész is vagyunk.
Én most vegyes salátát kínáltam hozzá, de egy finom savanyúsággal is nagyon finom. 


 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése