Tudom, hogy minden háziasszony tud rántott húst készíteni, mégis úgy érzem, hogy a rántott tarjának is helyet kell kapnia a kis recept gyűjteményemben.
Egyrészt azért, mert borzasztóan finom. Másrészt sok kezdő háziasszonynak eszébe sem jutna tarját rántani, holott sokkal puhább és szaftosabb, mint mondjuk a sertés comb.
Tehát, ha valaki hentesnél, vagy szupermarketben jár, és nem túl zsíros tarját tud vásárolni, mindenképp próbálja ki rántva is! Isteni!
Hozzávalók:
     • 12 szelet sertés tarja 
     • só ízlés szerint 
     • 150 g liszt
     • 3-4 tojás 
     • 200 g zsemlemorzsa 
     • 500 ml napraforgó olaj 
Elkészítés:
A hús szeleteket enyhén kiklopfoljuk és megsózzuk. 
A szokásos módon bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa. 
Nem túl forró olajban aranybarnára sütjük. 
Tetszőleges körettel, salátával, savanyúsággal tálalhatjuk. 



 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése