Ma egy gyorsan rögtönzött ebédet készítettem, abból amit itthon találtam. Nem is terveztem feltenni a blogra, de olyan nagy sikere volt, hogy inkább meggondoltam magam. 🙂
Hozzávalók:
A burgonyához:
     • 1 kg apró szemű burgonya 
     • 2-3 ek olíva olaj 
     • 5-6 ek reszelt parmezán 
     • 5-6 ek zsemlemorzsa 
     • 1 ek fokhagymapor 
     • ízlés szerint só (a sütés végén)
A húshoz:
     • 3 db csirke felsőcomb 
     • só, bors, fokhagymapor ízlés szerint 
     • 3 ek BBQ szósz (nálam most bolti)
     • a burgonyáról megmaradt parmezános morzsa
     • kb. 1 ek olíva olaj 
Elkészítés:
A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral.
Lekenjük minden oldalát BBQ szósszal és félre tesszük kb. 30 percre.
A burgonyát megpucoljuk, keresztben félbe vágjuk és alaposan átkeverjük az olíva olajjal. 
Egy tálkában elkeverjük a reszelt parmezánt, a zsemlemorzsát és a fokhagymaport, majd rászórjuk a burgonyára. Alaposan összekeverjük. 
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csirkecombokat. 
A burgonya darabokat a vágott felületükkel lefelé a combok köré sorakoztatjuk.
A maradék parmezános morzsát a húsdarabok tetejére halmozzuk, majd meglocsoljuk egy kis olíva olajjal. 
(Nem kell aggódni, biztos, hogy fog maradni a krumpli mellől morzsa! 🙂)
Előmelegített, hőlégkeveréses 190 °C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. 
A sütés végén ízlés szerint megsózzuk a krumplit, és tálalhatunk is. 



 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése