Imádom a leveseket, főleg, ha jó gazdagon tele vannak minden földi jóval.
Különösen nagy kedvenceim a tárkonnyal ízesített finomságok. Most is egy ilyen ízletes leves készült nálunk, amiből meg sem tudtam állni 1 tányérnál. 😊
Hozzávalók:
     • 1 ek olíva olaj 
     • 1 közepes fej vöröshagyma 
     • 1 gerezd fokhagyma 
     • ízlés szerint só, bors
     • 1 ek liszt
     • 150 g füstölt főtt tarja 
     • 1 közepes sárgarépa 
     • 350 g burgonya 
     • 1 tk őrölt pirospaprika 
     • 1 tk morzsolt majoránna 
     • 1 tk szárított tárkony 
     • 150 g főzőtejszín 
Elkészítés:
Egy fazékban felhevítjük az olíva olajat és elkezdjük benne dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát. 
Az edénybe tesszük a feldarabolt tarját és a karikára vágott sárgarépát, majd kissé megpirítjuk. 
Ezután sózzuk, borsozzuk megszórjuk liszttel.
Felöntjük kb. 250 ml vízzel és alaposan összekeverjük. 
Hozzáadjuk a pirospaprikát, a majoránnát és a tárkonyt. 
Ezután kockára vágjuk a megtisztított burgonyát, majd a leveshez adjuk.
Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát 2-3 ujjnyira ellepje.
A levest készre főzzük, majd a végén bele öntjük a főzőtejszínt. Így is rottyantunk rajta egyet. A tejszín helyett használhatunk tejfölt is.
Forrón tálaljuk. 

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése