Volt egy adag vajbabom a fagyasztóban, amit már egy ideje kerülgettem. Mivel ma semmi ötletem nem volt főzés ügyben, így előkaptam egy adag csirkemell társaságában és megfőztem.
Tarhonyát készítettem hozzá a kislányom kérésére, úgyhogy hamar meg is lett a vasárnapi ebéd. 😊
Aki szeretné, készítheti másfajta húsból is, nálam a mélyhűtő tartalma volt a mérvadó.
     • 500 g csirkemell filé 
     • 1 nagyobb fej vöröshagyma 
     • 3-4 gerezd fokhagyma 
     • 2 ek olaj vagy zsír 
     • 1 ek őrölt pirospaprika 
     • ízlés szerint só, vagy ételízesítő
     • 1/2 mk őrölt feketebors 
     • 1 kisebb paradicsom 
     • 1 kisebb tv paprika 
     • 1/2 mk zöldséges ízesítésű paradicsompüré 
     • 500 g vajbab (fagyasztott)
     • 2 ek liszt
     • 250 g tejföl 
Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsiradékon. 
Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. 
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés hideg vízzel. 
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a paradicsompürét. 
A paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk és azt is a húshoz adjuk. 
Beletesszük a babot, és az egészet felöntjük annyi vízzel, amennyi kb. 1-2 ujjnyira ellepi. 
Készre főzzük. 
Egy tálkában csomómentesre keverjük a tejfölt és a lisztet. 
Lehúzzuk a főzőedényt a tűzről. A pörkölt forró szaftjából is adunk a tejfölös keverékhez, majd a pörköltbe öntjük. 
Az főzőedényt visszatesszük a tűzre és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük amíg az étel be nem sűrűsödik. 
Tetszőleges körettel tálalhatjuk. 

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése