Ezt a pogácsa receptet akkor szoktam elővenni, amikor gyorsan valami finom sós rágcsálnivalóra éhezik a család.
A tésztája kívül ropogós, belül pedig finom puha.
Nem kell attól tartani, hogy nincs kelesztve a tészta! A sütő sütés közben elvégzi ezt a feladatot, szépen feljönnek a pogácsák.
Hozzávalók: ( kb. 50 db pogácsára)
A tésztához:
     • 425 g liszt
     • 150 g puha vaj
     • 100 g sertészsír 
     • 200 g tejföl 
     • 1 csomag instant élesztő 
     • 125 g reszelt sajt (nálam Gouda, de a Trappista is jó)
     • 2 csapott tk só 
A tetejére:
     • 1 tojás 
     • 125 g reszelt sajt 
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük és elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt. 
Hozzáadjuk a sót és a reszelt sajtot. 
A tejfölben elkeverjük az élesztőt és a lisztes keverékhez adjuk. 
Alaposan összegyúrjuk és lisztezett felületen kb. 0,5 és 1 cm vastagság közöttire nyújtjuk a tésztát. (Nekem most egy kicsit laposabbra sikerült.)
Előmelegített 190 °C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütés ideje sütőfüggő, nálam 25 perc kellett neki.





 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése