Igazából ez egy szokványos rántott csirkemell, csak panírozás előtt be van vagdosva. Ez számomra azért ízletesebb így, mert több rajta a ropogós bunda. 🙂 Egy kevés fokhagyma íz pedig megkoronázza az egészet. 👌
|  | 
| Hasselbach rántott csirkemell | 
Hozzávalók:
     • 4 db fél csirkemell
     • só, bors, fokhagymapor
     • liszt
     • tojás 
     • zsemlemorzsa
     • 500 ml napraforgó olaj a sütéshez 
Elkészítés: 
A csirkemellet kb. 1 centinként bevagdossuk.
Alaposan sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. 
A szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa), ügyelve arra, hogy a bevágásokba is jusson.
Egy magas falú edényben felhevítjük az olajat. Én egy kisebb fazekat használtam. 
A csirkemellet az olajba tesszük és szép aranybarnára sütjük. Célszerű elsőként a bevagdosott oldalt kissé ki fordítva az olajba helyezni, hogy ne tapadjon össze. 
Az elkészült csirkemellet papírtörlőre tesszük lecsöpögni, majd tetszőleges körettel fogyasztjuk.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése